Vid beställningar över 1000 SEK, leveranskostnader 0 SEK                      


SWE

LEVERANSVILLKOR

Leveransvillkor – kort sammanfattning

 • Leveranstid för produkterna är 3-6 arbetsdagar. Om någon av de beställda produkterna inte är tillgänglig, förbehåller vi oss rätten att annullera beställningen för produkten i fråga.
 • Som konsumentkund hos Fixusnet.se har du rätten att returnera beställda artiklar på din order inom fjorton (14) dagar efter mottagandet av försändelsen. Vid retur måste produkten vara oanvänd och i säljbart skick, detta gäller även produktförpackningen. Produkterna får inte monteras på plats och elektriska anordningar och elkomponenter får inte anslutas. Fyll alltid i retursedeln.
 • Före montering: Efter att ha mottagit försändelsen, jämför delen med den gamla så snart som möjligt. Gör detta senast före monteringen. Kontrollera att du har mottagit rätt del(produktnummer). Om du upptäcker att den nya delens mått avviker från de gamla, får delen inte monteras, kontakta då vår kundservice på info@fixusnet.se
 • Om en felaktig eller trasig produkt har levererats till dig, måste du anmäla om detta omedelbart, före montering/anslutning, till info@fixusnet.se
 • Fixusnet.se-webbutiken är inte ansvarig om leveransen förhindras, fördröjs eller försenas på grund av ett skäl som påverkar eller förhindrar webbutikens operationer och är utanför vår inflytande ”Force Majeure”.

Se detaljerna i avtalet nedan, ovan listas endast huvudpunkterna.

Detaljerade leveransvillkor

 • 1. Handla i webbutiken
 • 2. Priser och produktinformation
 • 3. Pantavgifter
 • 4. Leveranstid
 • 5. Leveranssätt
 • 6. Betalningsmetoder
 • 7. Returrätt och produktbyte
 • 8. Reklamationer
 • 9. Ansvar
 • 10. ”Force Majeure”
 • 11. Immateriella rättigheter
 • 12. Tillämplig lag och tvistlösning

1. Handla i webbutiken

Du behöver inte registrera dig som kund i webbutiken för att beställa varor. Registrerade kunder kan logga direkt in i webbutiken med egna användarnamn. Genom att logga in kan du handla i webbutiken snabbare och du har även möjlighet att ta emot särskilda förmåner och erbjudanden i din e-postadress. Personuppgifterna som du anger vid beställningen samlas in och lagras i vårt kundregister (se registerbeskrivning). Vi lämnar inte ut några uppgifter till en tredje part.

2. Priser och produktinformation

Vi fakturerar våra produkter i enlighet med vår prislista som är i kraft vid beställningen. Priserna på våra produkter gäller tillsvidare eller för en viss tid som anges i produktinformation (t.ex. kampanjprodukter).

Produktpriserna innehåller inga leveransavgifter. Leveransavgifterna anges och faktureras vid beställningstillfället. Produktpriser och leveransavgifter är inklusive moms.

Tjänsten kan ha länkar till tillverkarens eller producentens webbsida. Vi är inte ansvariga för fel i dessa webbsidor eller informationen som finns i dem.

Fixusnet.se webbutik förbehåller sig rätten att avbryta försäljningen i fall av uppenbara prisfel. Ett uppenbart prisfel syftar på ett potentiellt prissättningsfel av en viss produkt i webbutiken, där priset på produkten avviker väsentligt och tydligt från produktens korrekta pris (t.ex. SEK 100 är angiven som pris för varan som är värd SEK 10,00).

3. Pantavgifter

Tillverkarna återanvänder stommar av pantsatta produkter som en del av deras tillverkningsprocesser, vilket förbättrar produktåtervinningen. Pantavgiften läggs till i priset av den pantsatta produkten. Avgiften återbetalas mot den gamla renoverbara produkten till det bankkonto som kunden angett. Den gamla produkten måste returneras i den nya delens originalförpackning i sin helhet. Pantavgiften återbetalas inte om den returnerade varan är skadad (inte renoverbar), tagits isär eller om delar saknas. Returproduktens stomme måste vara intakt. Om du är osäker, kontakta vår kundservice på info@fixusnet.se

Kunden ansvarar själv för kostnaderna för att returnera den pantsatta produkten. En noggrant ifylld returblankett måste alltid följa med i returen. Pantavgifterna varierar beroende på produkt. Den giltiga pantavgiften läggs automatiskt till i beställningen/varukorgen.

4. Leveranstid

Vår leveranstid är 3 - 6 arbetsdagar. Vi strävar alltid efter att leverera så fort som möjligt. Vårt mål är att kontakta dig så snart som möjligt via e-post eller telefon om vi upptäcker att leveransen kommer att ta en längre tid än normalt.

5. Leveranssätt

Din beställning levereras till ditt närmaste DHL-utlämningställe.

Var beredd att bevisa din identitet vid beställningen. Fixusnet.se-webbutikens ansvar för ordern och leveransen varar tills överlämnandet av försändelsen.

6. Betalningssätt

 • Kreditkort: Visa och MasterCard.
 • Klarna-faktura, delbetalning och Klarna-konto.

Betalningsförmedling och betalningstjänst erbjuds av Klarna AB (Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, företagskod: 556737-0431) i samarbete med finska banker och kreditinstitut.

Du kan bekanta dig med Klarnas fakturerings- och delbetalningsvillkor och allmänna kreditavtalsvillkor.

Läs mer om Klarnas kontovillkor och allmänna kreditavtalsvillkor här.

Klarna skickar information som behövs för fakturering, delbetalning eller kontobetalning till e-postadressen som kunden angett vid beställningen när produkterna skickas ut.

Om du har ytterligare frågor om betalningsmetoderna, besök Klarnas kundservice här.

7. Returrätt och produktbyten

Som konsumentkund hos Fixusnet.se har du rätten att returnera beställda varor på din order inom fjorton (14) dagar efter mottagandet av försändelsen. Vid retur måste produkten vara oanvänd och i säljbart skick, detta gäller även förpackningen. Produkterna får inte monteras på plats och elektriska anordningar och elkomponenter får inte anslutas.

Vid retur måste produkten vara oanvänd. Ifall produkten inte är i säljbart skick eller visar tecken på användning, montering eller skada (av orsaker utanför vår kontroll), förbehåller vi oss rätten att neka retur eller ersättning för produkten.

Samma returrätt gäller för defekta produkter eller annars felaktiga leveranser. Returkostnaderna faktureras inte och leveransen av den nya/korrekta produkten ingår i ursprungliga leveranskostnader.

Bifoga alltid en noggrant ifylld retursedel med returer, minst med följande information:

 • Produkt som returneras
 • Orsaken till returen (om produkten är trasig eller felaktig)
 • Beställarens uppgifter (namn/ordernummer)
 • Vill du:

           a) Returnera produkten och få återbetalning till kontot

           b) ersätta produkten med rätt/ny produkt

Produkt som köpts i webbutiken Fixusnet.se kan endast returneras via DHL.

Returprodukterna måste packas ordentligt, helst i originalförpackning och originalemballage.

Vid inlämningen, be alltid om kvitto för returen ifall försändelsen skulle försvinna. Spara kvittot/returkvittot tills vi har krediterat eventuell återbetalning till ditt konto.

Vänligen notera att pengarna returneras till det anmälda bankkontot i efterskott, senast inom 30 dagar.

8. Reklamationer

Alla reklamationer gällande beställningar eller leveranser måste skickas inom sju (7) dagar efter mottagandet av försändelsen till vår kundservice info@fixusnet.se

9. Ansvar

Vårt ansvar gentemot våra konsumentkunder regleras av bestämmelserna i konsumentskyddslagen.

Vårt ansvar gentemot våra företagskunder är begränsat till återbetalning av priset på trasiga, försenade eller saknade produkter. Vi är inte ansvariga för direkta eller indirekta skador.

10. ”Force Majeure”

Fixusnet.se webbutik är inte ansvarig om leveransen förhindras, försvåras eller försenas på grund av ett skäl som påverkar eller förhindrar webbutikens operationer och är utanför vår inflytande (Force majeure).

Vi är inte ansvariga om ordern inte kan levereras på grund av störningar i datanätverket eller datakommunikation.

11. Immateriella rättigheter

Informationen som presenteras i webbutiken, och i synnerhet databasen, får inte kopieras. Kopiering och överlämning av informationen i databasen, delvis eller i sin helhet och/eller överlåta denna uppgift till en tredje part är strängt förbjudet utan skriftligt samtycke från Tjänsteleverantören och TecDoc. Brott mot förbudet anses som upphovsrättsintrång och hon/han kan åtalas(ställas inför rätta) för intrånget.

12. Tillämplig lag och tvistlösning

Dessa avtalsvillkor regleras av Finlands lag och eventuella tvister avgörs primärt i Helsingfors tingsrätt.

Konsumentkunder har även möjlighet att väcka talan i tingsrätten på sin egen bostadsort eller föra ärendet till konsumenttvistenämnden (konsumentombudsmannen) för avgörande.